مرکز علم سنگاپور موسسهای علمی واقع در جورونگ شرقی سنگاپور میباشد که متخصص در ارتقاء آموزش علمی و فن آوری عامه مردم است. ایده تاسیس این مرکز علم اولین بار در سال ۱۹۶۹ توسط شورای علوم سنگاپور مطرح شد و سپس به تایید دولت رسید. بمنظور طراحی ساختمان موزه رقابتی برگزار شد و آقای ریموند وو (Raymond Woo) به عنوان معمار منتخب این رقابت انتخاب گردید. این مرکز با بودجه ۱۲ میلیون دلاری و در فضایی به مساحت ده هکتار (یکصد هزار مترمربع) ساخته شد و دهم دسامبر سال ۱۹۷۷ توسط دکتر چین چای رییس هیات مدیره مرکز علم افتتاح گردید.

در سال ۱۹۸۷ اولین و تنها آی مکس این مرکز با هزینهای حدود ۱۸ میلیون دلار و ظرفیت ۲۷۶ صندلی ساخته شد. سال ۱۹۹۹ فضای نمایشگاهی مرکز علم بازسازی شد و یک ورودی جدید و فضای باز نمایشگاهی نیز ایجاد گردید. در سال ۲۰۰۰ شهر برف به عنوان یک مکان تفریحی جنب ساختمان آی مکس ایجاد شد. شهر برف تنها مرکز سرپوشیده با طول ۶۰ متر (Snow City) میباشد و بازدیدکنندگان به اسکی و اسنوبرد در این مکان میپردازند. ارائه برنامههای آموزشی و برگزاری کارگاه برای مدارس و گروههای علاقمند از دیگر فعالیتهای این بخش است. سال ۲۰۰۳ کار بازسازی ۱۴ گالری مرکز علم به پایان رسید و ساختمان آنکس ((Annexe، باغ سینتیک (Kinetic Garden) و مرکز کودکان (Kid Stop) به مرکز علم افزوده شد. بخش کودکان ، رده سنی ۱۸ ماه الی ۸ سال را پوشش میدهد و در این بخش گالری و آثار در جهت ارتقا و تشویق والدین و کودکان به انجام فعالیتهای تعاملی ایجاد شدهاست. در این مجموعه بیش از ۱۰۰۰ اثر در حوزه علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات به معرض نمایش درآمده است. این مرکز به همراه آی مکس و شهر برف سالیانه یک میلیون بازدیدکننده دارد.




در مرکز علم سنگاپور گالریهای دائمی زیادی وجود دارد که در ذیل به چند مورد از آنها اشاره میکنیم
اخلاق زیستی
در این نمایشگاه، ماهیت اخلاق زیستی در سه بخش: پیوند کلیه، درمان سلولهای بنیادی و آزمایش ژنتیک معرفی میشود. یک صفحه نمایشگر لمسی تعاملی، اطلاعات بیشتری در این خصوص ارائه میدهد .

تغییرات جوی
تاثیرات تغییرات جوی و گرم شدن کره زمین بر روی زندگی در سنگاپور یا نقاط دیگر جهان چگونه است؟ هدف از برگزاری این نمایشگاه آشنا کردن بازدیدکنندگان با تغییرات جوی قرن بیست و یک است. این نمایشگاه شامل ۸ بخش تعاملی و جالب میباشد که عبارتند از: تغیرات جوی، تاثیرات تغییرات آب و هوایی، علوم جوی، آب و هوا، علل تغییرات جوی، نمایش تغییرات جوی، خانه های زیستی (Eco-home) و اقدامات سنگاپور در خصوص تغییرات جوی

زمین: سیاره سرکش
با افزایش تعداد بلایای طبیعی و تاثیرات مهم آن بر زندگی، علاقه بشر به یادگیری این پدیده بیشتر شد. چگونه این نیروها بر زندگی بشر اثرگذار هستند؟ در مورد آنها چه مواردی میدانیم و چه چیزهایی هنوز نمی دانیم؟ پاسخ همه این سوالات در گالری زمین یافت میشود. در این گالری میتوان با کمک دانشمندان و متخصصان با پدیده هایی چون زمین لرزه، سونامی، اتشفشان، تغییرات آب و هوایی و زمین سرکش آشنا شد.

مغز و بدن
مغز انسان وزنی حدود یک و نیم کیلوگرم دارد و مایع میان مغزی یک بطری یک و بیست و پنج صدم لیتری را پر میکند. با پیشرفت تکنولوژی اسکن، فرایند عملکرد این عضو مرموز کشف شد. از بخشهای مهم این گالری میتوان به ذهن حسگر، ذهن احساسی، ذهن متفکر و ذهن قرن بیست و یک اشاره کرد. در ذهن حسگر، چگونگی درک محیط اطراف را میآموزیم، ذهن احساسی بخشهای مختلف مغز تکامل یافته برای بیان احساسات را کاوش میکند، ذهن متفکر، فرایند تفکر- ( ایده شناخت)- را مورد کنکاش قرار میدهد و ذهن قرن بیست و یک، به شکلگیری ادراک بر اساس کار روزانه در سنگاپور و خارج از کشور میپردازد.


ساعت بازدید
مرکزعلم همه روزه از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۸ عصر به روی علاقمندان باز است.
رصدخانه نیز روزهای جمعه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۷:۴۵ الی ۱۰ صبح باز میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت : http://www.science.edu.sg/ مراجعه نمایید.