« موزه مکانی پویاست و در آن به روی همگان باز است. امروزه جهان به سرعت در حال گذر است و ما در جستجوی دلایل و احتمالات آن هستیم. موزه پویاست و به سمت جهانی شدن پیش میرود». (مؤسس موزه لئوناردو)

” موزه ملی علوم و فنآوری لئوناردو داوینچی ” یکی از بزرگترین موزههای علوم و فنآوری در ایتالیا و یکی از مهمترین موزههای اروپا و جهان است. این موزه در ۱۵ فوریه سال ۱۹۵۳ در فضایی به مساحت ۲۳۰۰۰ متر مربع ایجاد شد و در سه ساختمان مجزا به ۲۸ بخش تقسیم میشود: ساختمان قدیمی که صومعهای متعلق به قرن ۱۶ است، ساختمان حمل و نقل ریلی، هوایی و ناوگان دریایی. یکی از مهمترین بخشهای موزه لئوناردو به نمایش مدلهای چوبی و دستساز طرحهای لئوناردو داوینچی میپردازد که از آن میان میتوان به ماشین پرنده، پل و ساختمانهای دفاعی شهر ایدهال اشاره کرد. از دیگر بخشهای این موزه، گالری حمل و نقل، گالری انرژی، گالری ارتباطات، گالری لئوناردو (هنر و علوم)، گالری New Frontier و گالری علوم کودکان میباشد. در هر بخش مطالعات و تحقیقات گستردهای برای گردآوری آثار صورت گرفته و متناسب با موضوع هر نمایشگاه، فعالیتهای آموزشی، کارگاه و سمینار برگزار میگردد.
گالریهای موز لئوناردو
مجموعه آثار علمی و فناوری موزه ۱۵۰۰۰ اثر میباشد. این مجموعه آثار از سال ۱۹۳۳ گردآوری شده و بیانگر تاریخ علم، فناوری و صنعت از قرن ۱۹ تاکنون میباشد. در این مجموعه ابزارهای علمی، تجهیزات و ماشینآلات بزرگ در حوزههای حمل و نقل (هوایی، آبی، ریلی، زیر دریایی و قاره پیما)، تولید انرژی (منابع و ابزار، سیستم انرژی، انرژی و محیط زیست)، صنعت آهن و فولاد ، ارتباطات و انفورماتیک (نجوم، مخابرات، آزمایشگاه الکتریسیته ،آزمایشگاه نور) به معرض نمایش گذاشته شدهاست.


کتابخانه مرکز اسناد موزه
کتابخانه و مرکز اسناد موزه لئوناردو داینچی در سال۱۹۴۳ ایجاد شده و در حدود ۴۰۰۰۰ اثر دارد. در این میان تعدادی کتاب و بروشور علمی، فناوری از سال ۱۸۳۱ تاکنون به چشم میخورد.
کتابخانه Maritime
این کتابخانه، مجموعهای خصوصی از ناشری به نام Ugo Mursiaست که در گالری حمل و نقل دریایی مستقر است. در کنار کتابها، تعدادی اثر و یادبود نیز موجود است.
آموزش غیر رسمی
آموزش یکی از اصلیترین اهداف موزه ملی علوم و فناوری لئوناردو داوینچی از ابتدای تاسیس آن بوده است. بخش آموزش موزه تلاش دارد تا موزه را به موزه مکانی برای کاوش، تجربه، درک و الهامبخشی تبدیل کند. شیوه های آموزش غیر رسمی در این موزه بر پایه مولفههایی چون، آنچه در موزه وجود دارد، منابعی که بازدیدکنندگان با خود به موزه میآورند و شایستگی حرفهای کارکنان استوار ست.
فعالیت آموزشی موزه برای مدارس، خانوادهها، کودکان و بزرگسالان، به منظور ترغیب افراد به تفسیر و درک پدیدههای جدید علمی و فناوری است که درک تاثیرات علم و فناوری بر زندگی افراد و ساختن فرهنگ علمی و به طور خاص تکیه بر تجارب یادگیری بازدیدکنندگان به طریق زیر حاصل میشود:
- تعامل مستقیم فیزیکی، شناختی و عاطفی بر مبنای تجربه هر فرد
- ارج نهادن به مهارت، گفتگمان، تبادل نظر و مباحثه بازدیدکنندگان
- آزادی عمل افراد در ارتقا و ساخت دانش علمی خود
از میان ابزارهای مهم آموزش غیر رسمی در موزه میتوان به آثار موزه و آزمایشگاههای تعاملی آن اشاره کرد که بازدیدکننده را به برقراری ارتباط با علوم و فناوری و ارتقا دید علمی فرد نسبت به خود و جهان سوق میدهد. کاوش، آزمایش، مشاهده، طرح سوال و فرضیه، آزمون و خطا از شیوههای آموزشی به کار گرفته شده در این موزه است.


فعالیتهای جانبی موزه
در کنار نمایش آثار، برگزاری نمایشگاههای سیار، فعالیتهای آزمایشگاهی در داخل و خارج از موزه، کیتهای آموزشی، دورههای آموزشی معلمین، کارگاه و پروژههای آموزشی، برگزاری جلسات با حضور دانشمندان و متخصصین، کنسرت، جشنواره فیلم، شبهای موزه، کمپهای تابستانی و برنامههای آخر هفته از دیگر فعالیتهای این موزه است که هر ی مخاطبان خاص خود را دارد. از خدمات و امکانات موزه میتوان به استفاده آسان معلولین معلولین از موزه (ورودی موزه برای معلولین و یک همراه آن رایگان می باشد)، سرویس بهداشتی نوزادان،عکاسی و فیلمبرداری بدون فلش (برای عکاسی حرفهای از قبل با روابط عمومی باید مکاتبه گردد) و فروشگاه اشاره کرد.



برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت https://www.museoscienza.org/it مراجعه نمایید.