آیا ابتلا به کووید ۱۹ میتواند عوارض دائمی داشته باشد؟
براساس شواهد موجود، ابتلا به بیماری کووید۱۹در برخی از موارد میتواند پیامدهای طولانی و دائمی زیادی داشته باشد. این پیامدها شامل آسیب به ریهها، قلب و اختلالات روانی است. بهطور کلی براساس برخی مطالعات شاخصهای بیولوژیک، برخی افراد بهبودیافته از این بیماری، حداقل به مدت طولانی به حالت طبیعی بر نمیگردند.
وقتی فرد مبتلا به کووید-۱۹ دچار سرفههای شدید میشه، چهکار کنیم؟
بر اساس مطالعات موجود، ۸۰ درصد از بیماران مبتلا به کووید۱۹ میتوانند در منزل درمان شوند و نیازی به بستری شدن ندارند. اما در مواردی بیمار به سختی میتواند سرفۀ خود را کنترل کند. در این مورد شواهد موجود نشان میدهد داروهایی که به طور عمومی برای کنترل و سرکوب سرفه تجویز میشوند، میتوانند باعث کاهش سرفههای فرد بیمار شوند.
نكات قابل توجه مراقبين
با توجه به اهمیت مراقبتهای پرستاری در منزل، در صورت نیاز لازم است یک نفر در منزل به عنوان مراقب از فرد بیمار نگهداری کند. در اینصورت فرد مراقب باید آموزشهای مراقبتی و توجه لازم را جهت مراقبت از بیمار و رعایت نکات بهداشتی داشته باشد.
ویروس کرونا کجا منتظر ماست؟
با توجه به اینکه ویروس کرونا روی وسایل و سطوح جامد از ۲ ساعت تا ۹ روز ماندگاری دارد باید مواظب باشیم که موقع استفاده از این وسایل، دستهای خود را به چشمها، دهان و بینی نزدیک نکنیم و مدام دستهای خود را با آب و صابون بشوییم و این سطوح را با مواد ضدعفونی کننده تمییز کنیم.
نکات قابل توجه همه اعضای خانواده
در صورتیکه تصمیم بر مراقبت بیمار در منزل گرفته شد لازم است هم بیمار و هم سایر اعضای خانواده به دستورالعملها و نکات بهداشتی توجه داشته باشند و احتیاط لازم را در منزل به عمل آورند.
چطور با استرس کرونا مقابله کنیم؟
این روزها، خیلیها اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند. اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدیدآمیز است، اما اگر شدید و طولانی شود میتواند زندگی را مختل کند. اضطراب میتواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماریها ضعیف کند. در این بخش به مواردی که در کاهش و کنترل اضطراب موثر است، می پردازیم.